null www.csatolna.hu - főoldal
iv null
 Magunkról    Újdonságok    Publikációk    Rendezvények    Szépek    Érdekességek    Körpanorámák    Tolna megye    Időjárás    Webkamera    Impresszum  
 
 

Recept: hogyan készítsünk 2001-es CsaTolna Zabjegyet?


Tekintettel a jegy kurrens voltára és a hamisítás veszélyére (lásd a tavalyi sajnálatos esetet!) csak utólag osztom meg e bizalmas információkat a nyájas érdeklődővel.

Nos tehát végy egy koreai 10000 Won-os bankjegyet, és válaszd ki róla a neked tetsző bal felső virágos motívumot!

10000 Won

Simítsd jól ki, majd fényképezd vagy szkenneld be! Vágd ki digitális ollóval a képből a szükséges részletet, tisztítsd le róla a fölösleget, majd nyújtsd a megfelelő méretre. Kis pihentetés után tükrözésekkel szaporítsd el ízlésed szerint. Válassz egy a zabjegynek megfelelő méretű szögletes formát. Töltsd ki fehér háttérrel, majd rakd bele a mintát két egymás feletti rétegben (úgy, hogy motívum által ki nem töltött lyukakon át halványabban látható legyen a hozzá képest eltolt alsó réteg). Ez lesz a zabjegy alapja. A felület ezután különféle feliratokkal tovább díszíthető. A nehezebb utánzás érdekében lehetőleg ritkább, cikornyás betűtípust válassz, a feliratot bolondítsd el hajlításokkal, kontúrozással. Mindezt úgy alakítsd ki, hogy a zabjegy elkészülte után igény szerint könnyen két részre választható legyen (ellenőrző szelvény!). Ezután a zabjegyet hirtelen el kell menteni veszteségmentes tif formátumban. Befejező műveletként nyomtasd ki. A nyomtatóból kikerülő meleg (lézer nyomtató) vagy nedves (tintasugaras nyomtató) zabjegyek már pár perc múlva rendeltetés szerűen használhatók, de a gondosan készített kihűlt / megszáradt zabjegy több napig friss marad. Jó étvágyat! No nem a zabjegyhez, hanem a Zabszerda vacsorájához...

2001-es Zabjegy

2001.12.25. CsA
 
 Közlemény. A CsaTolna mint egyesület 2010 végén feloszlott, de baráti kör formájában tovább működik. A világhálón hagyott nyomunk javarészt ezután is elérhető lesz, az sem kizárt, hogy a tartalom frissül, kiegészül.
 CsaTolna © 1998-2022.